Patatas Bravas (İspanya) Tanımı İçin Gereçler
- 3-4 adet patates
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Kırmızı toz biber
- Sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 büyük domates
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 3 kısım taze yeşil soğan
- Maydanoz
Patatas Bravas (İspanya) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patateslerin soyun iri küpler halinde doğrayın yıkayın bir kaba koyun üzerine yağ ve baharatlarını atın karıştırın yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin 220 derecede pişirin.
- Başka bir tavaya sıvı yağ ve soğanı koyun kavurun içine sarımsak ve domatesi ek edin karıştırın kapağını kapatın suyunu çekene kadar pişirin daha sonra biber salçasını koyun.
- Kavurun son olarak da doğranmış taze soğan ve maydanozu atın karıştırın patatesleri de ekleyip düzgünce karıştırın servis tabağına alın.
- Üzerine tekrar taze soğan ile süsleyin. İster sıcak ister soğuk yiyebilirsiniz her türlü çok hoş bir salata afiyet olsun şimdiden ????.