Patates Ortası Tavuk Düşü Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet kemiksiz but
- 3 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 paket krema
- 1 kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- Yarım su bardağı kaşar peyniri( siz isterseniz bu ölçüyü yükseltebilirsiniz)
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Patates Ortası Tavuk Düşü Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuklarımızı ve soğanımızı doğrayıp kavuralım.
- Tavuğumuz suyunu çekince sıvı yağımızı ve biberlerimizi ekleyelim. 10 dk kadar kavurmaya devam edelim.
- Domates ve salçamızı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Son olarak baharatlarımızı ek edelim ve 2-3 dk daha pişirip altını kapatalım.
- Patateslerimizi soyalım ve yuvarlak formda dilimleyelim.
- Yağlanmış fırın kabımıza( 30 cm’lik dikdörtgen fırın kabı kullandım) patateslerimizi dizelim.
- Patateslerimizin üzerini az bir biçimde tuz serpelim. 1 paket kremamızın yarısını patateslerin üzerine dökelim ve yapmış olduğumuz tavuklu harcın hepsini patateslerimizin üzerine yayalım.
- Tavuk harcımızın üzerine tekrar patateslerinizi dizelim, az bir tuz serpelim ve kremanın kalan kısmını patateslerinizin üzerine dökelim.
- 180 derece fanlı fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. Piştiğini patateslerden anlayabilirsiniz.
- Fırından çıkarmadan kaşar peynirinizi serpelim ve üstü kızarıncaya kadar pişirelim.Yanına pilav yapabilirsiniz. Hoş bir konuk ana yemeği olabilir. Çok lezzetli olduğu kesin. Katiyen denemelisiniz. Afiyet olsun….