
Patates Borani Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet haşlanmış patates
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- İsteğe nazaran tuz, toz biber, pul biber
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
Patates Borani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Haşlanmış patates baharatlarla birlikte ezilip püre haline getirilir.
- 2 yemek kaşığı yağda küçük doğradığımız soğan kavrulur.
- Kavrulan soğanın üzerine patates eklenir ve kavrulur.
- Kavurma süreci bitince patatesler misket üzere yuvarlanır.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda pul ve toz biber yakılıp dökülür. Ve servis edilir.Afiyet olsun.