Resimli Patates Boreği tarifi
Patates boreği nasıl yapılır
Patates boreği tarifi
Malzemeler
4 adet yufka
12 adet milfoy
1 cay bardağı sut
Yarım yemek kaşığı sıvıyağ
Uzerine, yumurta sarısı
Tavuklu İc Malzeme:
2 adet tavuk bonfile, doğranmış
11 adet mantar, doğranmış
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 cay bardağı bezelye, haşlanmış
1 cay bardağı rendelenmiş kaşar
Tuz
Patatesli İc Malzeme:
200300gr kıyma
1 adet kuru soğan
12 adet patates
Tuz
Karabiber
imagespatatesboregitarifiresimli5ad441f46a166
Yapılışı
Tavuklu icin hazırlanması:
Tavuğu tencereye koyup suyunu cekene kadar pişirin Sıvıyağı katın Kavrulunca mantarı ekleyip pişirin Bezelyeyi, tuzu ve rende kaşarı ilave edin
Patatesli icin hazırlanması:
Kıymayı soğanla kavurun Patatesleri rendeleyip soteleyerek pişirin Kıymaya ile karıştırıp en son tuz ve karabiber ilave edin
Boreğin hazırlanması:
4 adet yufkayı aralarına sut ve sıvıyağ surerek ustuste koyun 4 katlı yufkanızdan 12 adet kare kesin
Hazırladığınız icten karelerin ortasına koyun Milfoylerin ortasını cay bardağı ile cıkartın Kare yufkalarınızdan birinin dort ucundan tutup milfoy hamurunun kesik kısmından gecirin (geriye kalan ortası daire şeklinde kesilmiş bir adet milfoyu kullanıyorsunuz, kestiğiniz yuvarlak kısmı değil)
Yufkanın uclarını milfoyun altına doğru bastırıp bohca şekli verin Aynı işlemi kalan 11 kare icin de tekrarlayın, uzerlerine yumurta sarısı surup onceden ısınmış 200C fırında pişirin
Patates boreği nasıl yapılır
Patates boreği tarifi
Malzemeler
4 adet yufka
12 adet milfoy
1 cay bardağı sut
Yarım yemek kaşığı sıvıyağ
Uzerine, yumurta sarısı
Tavuklu İc Malzeme:
2 adet tavuk bonfile, doğranmış
11 adet mantar, doğranmış
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 cay bardağı bezelye, haşlanmış
1 cay bardağı rendelenmiş kaşar
Tuz
Patatesli İc Malzeme:
200300gr kıyma
1 adet kuru soğan
12 adet patates
Tuz
Karabiber
imagespatatesboregitarifiresimli5ad441f46a166
Yapılışı
Tavuklu icin hazırlanması:
Tavuğu tencereye koyup suyunu cekene kadar pişirin Sıvıyağı katın Kavrulunca mantarı ekleyip pişirin Bezelyeyi, tuzu ve rende kaşarı ilave edin
Patatesli icin hazırlanması:
Kıymayı soğanla kavurun Patatesleri rendeleyip soteleyerek pişirin Kıymaya ile karıştırıp en son tuz ve karabiber ilave edin
Boreğin hazırlanması:
4 adet yufkayı aralarına sut ve sıvıyağ surerek ustuste koyun 4 katlı yufkanızdan 12 adet kare kesin
Hazırladığınız icten karelerin ortasına koyun Milfoylerin ortasını cay bardağı ile cıkartın Kare yufkalarınızdan birinin dort ucundan tutup milfoy hamurunun kesik kısmından gecirin (geriye kalan ortası daire şeklinde kesilmiş bir adet milfoyu kullanıyorsunuz, kestiğiniz yuvarlak kısmı değil)
Yufkanın uclarını milfoyun altına doğru bastırıp bohca şekli verin Aynı işlemi kalan 11 kare icin de tekrarlayın, uzerlerine yumurta sarısı surup onceden ısınmış 200C fırında pişirin