
Patates Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet büyük uzunluk patates
- 1 adet büyük uzunluk havuç
- 1 adet kuru soğan
- Biraz maydanoz
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
- Pul biber, karabiber, kırmızı toz biber, çok az kimyon
- Susam
Patates Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sosu için gerekli materyalleri derin bir kaba alıp karıştırın.
- Patatesi çok ince olacak şekilde doğrayın.
- Soğanı, havuçları ve maydanozu da birebir şekilde ince olacak şekilde doğrayın. ????????Soğanı küp küp doğrayabilirsiniz.
- Fırın kabına ya da borcamı yağlayın. (yağlı kağıtta kullanabilirsiniz).
- Üzerine patatesleri alıp patateslere tuz ekleyin ve sosu dökün.
- Üzerine soğan, maydanoz ve havucu ekleyip düzgünce karıştırın.
- Üzerini düzeltip her tarafına susam serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Fırından almadan önce patateslerin yumuşayıp yumuşamadığını denetim edin.
- Yumuşadıysa fırından alıp birinci sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz.
Patates Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı