Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patates Çanağında İstiridye

Patates Çanağında İstiridye
0
83

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Patates Çanağında İstiridye Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet sivri biber
  • Yarım kilo istiridye mantarı
  • Tuz, pul biber ,karabiber (1 er çay kaşığı isteye nazaran artırılabilir)
  • İnce kıyılmış bir tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Kaşar peynir rendesi (bir avuç kadar)

Patates Çanağında İstiridye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 3 adet patatesi soyup doğrayıp üzerini geçecek kadar su koyup haşlayalım.
  2. Ardından istiridye mantarını küçük küçük doğrayalım.
  3. Ardından biberleri de küçük küçük doğrayalım, tavayı ocağa alıp sıvı yağ ekleyelim ısınınca biberleri atıp soteleyelim.
  4. Ardından istiridye mantarını atalım, tuz atıp düzgünce kavuralım .
  5. Ocağın altını kapatalım ,haşlanan patatesleri ezelim.
  6. Ardından tavada tereyağı eritip üstüne dökelim ,sonra baharatları ve maydanozu ekleyip karıştırın.
  7. Elimize cevizden biraz büyük modüller alıp yuvarlak yapıp elimizle bastırarak çanak hali verin.
  8. Hazırladığımız mantarlı harçtan koyup üzerine kaşar peynir ekleyin .
  9. 180 derece fırında kaşar eriyip hafif kızarana kadar bekleyip fırından alıp servise edebilirsiniz.
Patates Çanağında İstiridye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Güveçte Patates Püreli İstiridye Mantarı Tanımı İçin Malzemeler Patates püresi için; 3 adet patates1 yemek kaşığı tereyağYarım çay bardağı süt2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşarTuz ve karabiber Mantar sote için ; 300 gram istiridye mantarı( bu tanımı öbür mantar tipi için de kullanabilirsiniz)1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Patates Rulosunda İstiridye Mantarı Tanımı İçin Malzemeler  3 adet patates1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri1 tutam maydanoz2 adet yumurta1 çay kaşığı tuzKarabiber1 adet yağlı kağıt (Olmazsa olmaz) iç harç gereçleri; Yarım kilo istirdye mantarı1 yeşil bir1 adet kırmız biberTuzPul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Alman Dilimi Patates Eşliğinde İstiridye Mantarlı Makarna Tanımı İçin Materyaller 350 gram istiridye mantarı3 adet kırmızı biber2 adet kuru soğan2 adet yeşil biber1 adet havuç1 yemek kaşığı yoğurt1 çay kaşığı köri1 çay kaşığı karabiber4 adet çeri domates2 çay kaşığı kaya tuzu2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
İstiridye Mantarlı Sarımsaklı Kekikli Patates Püresi Tanımı İçin Malzemeler 3 tane büyük patatesYarım su bardağı sütTuz İstiridye mantar için 500 gram istiridye mantarZeytinyağıKarabiberKekikKırmızı toz biberTuz Tereyağı sosu için 3 yemek kaşığı tereyağı (dolu dolu)1 diş sarımsak1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
225
Patates Çanağında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler Patates çanakları için: 1 kg patatesYarım çay bardağından az süt1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniriTuz, kekik ve karabiber Tavuk sotesi için; 500 gr tavuk göğsü7-8 adet mantar2 adet yeşil biber2 adet küçük kapya biber1 adet soğan2 diş sarımsak1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt