Patates Çanağında İstiridye Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 adet kapya biber
- 1 adet sivri biber
- Yarım kilo istiridye mantarı
- Tuz, pul biber ,karabiber (1 er çay kaşığı isteye nazaran artırılabilir)
- İnce kıyılmış bir tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- Kaşar peynir rendesi (bir avuç kadar)
Patates Çanağında İstiridye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet patatesi soyup doğrayıp üzerini geçecek kadar su koyup haşlayalım.
- Ardından istiridye mantarını küçük küçük doğrayalım.
- Ardından biberleri de küçük küçük doğrayalım, tavayı ocağa alıp sıvı yağ ekleyelim ısınınca biberleri atıp soteleyelim.
- Ardından istiridye mantarını atalım, tuz atıp düzgünce kavuralım .
- Ocağın altını kapatalım ,haşlanan patatesleri ezelim.
- Ardından tavada tereyağı eritip üstüne dökelim ,sonra baharatları ve maydanozu ekleyip karıştırın.
- Elimize cevizden biraz büyük modüller alıp yuvarlak yapıp elimizle bastırarak çanak hali verin.
- Hazırladığımız mantarlı harçtan koyup üzerine kaşar peynir ekleyin .
- 180 derece fırında kaşar eriyip hafif kızarana kadar bekleyip fırından alıp servise edebilirsiniz.