Patates Çanağında Köfte Tanımı İçin Gereçler
Çanak için:
- 6 adet orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 1 yumurta
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 5 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 demet maydanoz
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 kase rendelenmiş kaşar
Patates Çanağında Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri haşlayın ve ezecek ile ezin.
- Sıcak iken içerisine yumurta hariç başka gereçleri koyup düzgünce birbirine yapışana kadar karıştırın.
- Soğuması için bir kenera koyun.
- Bu ortada soğanları ve sarımsakları soyup rendeleyin. Suyunu süzdürün.
- Maydanozu ince ince doğrayın.
- Kıymayı ve kalan öteki gereçleri koyup yoğurun.
- Patates harcımız soğuduğu vakit yumurtayı kırın ve yoğurun.
- Bir kabın içerisine sos gereçlerini koyup karıştırın.
- Fırın tepsisinin tabanına bir kaç kaşık sostan dökün ve her yerine yayın.
- Çanak için patatesten portakal büyüklüğünde kesim alıp yuvarlayın ve tepsiye aralıklı dizin.
- Yuvarlama işi bitince çay bardağının ardını yağa bandırıp sonra yuvarlak biçimdeki patateslerin orta kısmına biraz bastırıp kuş yuvası üzere oyuk yapın.
- Oyuk kısımlara köfteden kesim alıp yuvarlayıp patatesin ortasına koyun.
- Köftenin büyüklüğü mandalina kadar olsa kâfi.
- Bu süreçte bitince sosu her yerine gezdirin.
- Fırına koyun 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin.
- Üstü kızarınca kaşarını serpip 5 dk daha fırına koyun ki kaşarı erisin. Sıcak servis edin. Denemek isteyenlere kolay gelsin????.