Patates Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet orta uzunluk patates
- 2 adet havuç
- 1 adet pırasa
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- İsteğe bağlı tuz yada baharatlı tuz
- Yarım çay kaşığı muskat
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı zencefil tozu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım bardak süt
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
Patates Çorbası Tanımı Yapılışı
- Merhabalar çorbamıza başlamadan patatesleri evvel haşlayalım. Fakat haşlama istemeseniz de çiğ olarak rendeleyebilirsiniz.
- Havucu yıkayıp rendeleyin.
- Pırasayı güzelce yıkayıp doğrayın.
- Patatesleri de kabuklarını soyup rendeleyin.
- Hepsi hazırken ,tencereye sıvı yağı koyun .
- Soğanı ve sarımsağı doğrayıp içine atın biraz kavurun.
- Üzerine havucu ve pırasayı koyup biraz daha kavurun.
- İçine baharatlarını koyup patatesleri koyun.
- Ben haşlanmış olduğu için en son koydum,çiğden yaparsanız havuçla birlikte ekleyin.
- Üzerine kaynamış su ek edin .
- Tencereyenin altını tutmaması için karıştırmaya devam edin.
- Yumuşaması için 5 dk daha kaynatın.
- Malzemeyi mikserden geçirin, pürüzsüz oluncaya kadar.
- İçine yarım çay bardağı sütü ve limon suyunu ek edip ocağı kapatın .Çorbamız olmuştur.
- Küçük bir kapta yağı hafif kızdırıp naneyi koyup ocaktan alın. Nanemizde hazır.
- Çorbamızı sos ile birlikte servis edebilirsiniz.