Patates Dolması Tanımı İçin Gereçler
Köfte için:
- 1 kilo kıyma
- Yarım çay bardağından köftelik bulgur
- 1 tatlı kaşığı az tuz
- Reyyan
- Baharat çeşnisi
- 1 tatlı kaşığı salça
- Köfte harcı
- Pul biber
- Karabiber
- Acı toz biber
- Tatlı toz biber
- Kimyon
- Kekik
- Nane
- Yeni bahar
- 3-4 diş sarımsak
- Soğan küçükse 2 tane büyükse 1 tane
- Dereotu
- Maydanoz
- 1 kilo patates
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıcak su
- Tuz
- Sıvı yağ
- Baharat
- İsteyen tereyağ da kullanabilir
Patates Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel köfteyi hazırlayanız.
- Köfte için baharatlarını ve üstte yazan bütün materyalleri katınız ve soğan ve sarımsağı el randosuna katın uygunca suyu çıkıncaya kadar çekiniz .
- Sonra soğan ve sarımsağın suyunu köfte harcına uygunca sıkınız. Yoğurunuz.
- Sonra patatesleri soyun ve uzuna dilimleyin ve yıkayın ve tencere yahut tepsiye birinci evvel patatesleri dizin .
- Sonra köfteleri patatesin üzerine koyun tekrardan patatesi üzerine koyun.
- Bu biçimde dizin ve salçalı sosu yapınız.
- 1 yemek kaşığı salçayı bir kaba koyunuz ve sıcak suyla açınız, sonra tuz koyunuz ve patates dolmasının üzerine dökünüz.
- Sıvı yağ yahut tereyağı koyunuz ocağa yahut fırına koyunuz ve pişiriniz. Afiyet olsun.