elektronikci
FD Üye
Patates Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- ️1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
- ️2 adet sivri yeşil biber
- ️1 adet kırmızı kapya biber
- ️1 yemek kaşığı biber /domates salçası
- ️1 tutam kekik
- ️1 tutam toz karabiber / pul biber
- ️4 adet büyük boy patates
- ️1 yemek kaşığı salça
- ️Yarım su bardağı kaynar su
Patates Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı tavaya alıp biraz sıvı yağla kavuruyoruz.
- Sonra yemeklik doğradığımız soğanları, biberlerimizi ve baharatları ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Hepsi iyice kavrulduktan sonra salçayı da ekleyip çok az da su ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Biraz daha piştikten sonra altını örtüyoruz.
- 4 adet büyük boy patatesleri yukarıda ki görseldeki gibi ortadan uzun şekilde kesip içlerini oyuyoruz.Tabak şeklini alana kadar.
- Daha sonra yağda patateslerimizi kızartıp içlerine hazırladığımız kıymalı harçtan koyuyoruz.
- Borcama dizdikten sonra salçalı suyu tabanına görseldeki gibi döküp önceden ısıtılmış 180° fırında 25 -30 dk. Pişiriyoruz. Sıcak servis ediniz. Afiyet olsun.