iltasyazilim
FD Üye
Fransız mutfağının patatesle hazırlanan ilginç bir tadı olan “patates düşes ile sevdiklerinize keyifli ve lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz
Malzemeler
Yarım kg kabukları soyulup, kalın dilimlenmiş patates
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
60 gr (Yaklaşık 4 çorba kaşığı) yumuşatılmış tereyağı
2 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı Hindistancevizi rendesi
Hazırlanışı
Patatesleri orta boy bir tencereye koyup, üstlerini örtecek kadar su doldurun 1 tatlı kaşığı tuz serpip, tencereyi harlı ateşe oturtarak kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 25 dakika, patatesler yumuşayana kadar pişirdikten sonra tencereyi ateşten alıp, iyice suyunu süzün
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtın Fırın tepsisini 1 tatlı kaşığı rafine yağla yağlayıp bir kenara bırakın Patatesleri iyice ezip, pürtüksüz bir püre elde edin Tereyağı, yumurta sarısı, biber, Hindistancevizi ve kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip hepsini iyice karıştırın
Patatesli karışımı tepsiye yayıp (Süslü bir biçim vermek isterseniz, sıkma torbasına doldurup tepsiye dilediğiniz biçimde sıkabilirsiniz), fırında 10 dakika, nar gibi olana kadar pişirin Tepsiyi fırından alıp, kızarmış püreyi düz bir spatulayla ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak servis edin Afiyet olsun
Kaynak:GurmeRehberi
Malzemeler
Yarım kg kabukları soyulup, kalın dilimlenmiş patates
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
60 gr (Yaklaşık 4 çorba kaşığı) yumuşatılmış tereyağı
2 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı Hindistancevizi rendesi
Hazırlanışı
Patatesleri orta boy bir tencereye koyup, üstlerini örtecek kadar su doldurun 1 tatlı kaşığı tuz serpip, tencereyi harlı ateşe oturtarak kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 25 dakika, patatesler yumuşayana kadar pişirdikten sonra tencereyi ateşten alıp, iyice suyunu süzün
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtın Fırın tepsisini 1 tatlı kaşığı rafine yağla yağlayıp bir kenara bırakın Patatesleri iyice ezip, pürtüksüz bir püre elde edin Tereyağı, yumurta sarısı, biber, Hindistancevizi ve kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip hepsini iyice karıştırın
Patatesli karışımı tepsiye yayıp (Süslü bir biçim vermek isterseniz, sıkma torbasına doldurup tepsiye dilediğiniz biçimde sıkabilirsiniz), fırında 10 dakika, nar gibi olana kadar pişirin Tepsiyi fırından alıp, kızarmış püreyi düz bir spatulayla ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak servis edin Afiyet olsun
Kaynak:GurmeRehberi