Patates Üzere Kereviz Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet orta uzunluk kereviz
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1,5 limon
- Yarım portakal
- 1,5 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı su
Patates Üzere Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kerevizlerimizi jülyen doğruyoruz. Kerevizlerimiz kararmasın diye limonlu suya koyuyoruz. ( bir limon).
- Tavayı istiyoruz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını koyuyoruz. Sonrasında yarım ay biçiminde doğrandığımız soğanları atıyoruz çok kavurulmasına müsaade vermiyoruz.
- Havuçları jülyen doğruyoruz. Onlarında tavaya ekliyoruz. Ve biber salçasını da ekleyip hepsini 2 dakika kavuruyoruz.
- Kerevizlerin suyunu süzüp tavaya ekliyoruz. Bir iki dakika kavurduktan sonra yarım limon ve portakal suyunu ve yarım çay bardağı suyunu ekleyip karıştırıp altını kısıyoruz.
- Kerevizlerimiz yumuşayınca altını kapatıyoruz.
- Ben biber salçası kullanmayı tercih ettim farklı bir tadı ve kokusu olur diye dilerseniz olağan salçada koyabilirsiniz. Biber salçası biraz tuzlu olduğu için tuz kullanmadım. Ekstra tuzu kendi damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
Patates Üzere Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı