Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 2 paket sıvı krema ( 400 ml)
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sebze tozu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Çay kaşığının ucuyla muskat
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri soyup ne ince nede kalın olmayacak şekilde dilimler halinde kesip fazla dağıtmadan fırın kabına yerleştirin.
- Bir sos tenceresinde tereyağ ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
- Krema ve sütü ekleyip karıştırın.
- Baharatları ilave edip kıvam alınca kaynayan sosu sıcak sıcak patateslerin üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerini örtüp yaklaşık 40 dakika patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Fırından alıp üzerine kaşar peyniri serpiştirip tekrar üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Sıcak sıcak istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.