
Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet orta boy patates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 2 su bardağı taze kaşar
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı oda ısısında süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Patates Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğruyoruz. Doğradığımız patatesleri borcama alıp, yarım çay bardağı sıvı yağ tuz ve üzerine geçmeyecek kadar su ekliyoruz fırına veriyoruz, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Bu arada beşamel sosumuzu hazırlıyoruz, sosun tarifini altta ekledim. Patates suyunu çektikten sonra hazırladığınız beşamel sosu üzerine ekliyoruz ve harmanlıyoruz.
- Daha sonra rendelediğimiz 2 su bardağı kaşarı üzerine yerleştiriyoruz fırına veriyoruz kaşarlar eriyip kızarana dek pişiriyoruz.
- Beşamel sos için; tereyağı ve sıvı yağı küçük bir tencereye alarak eritelim. Tereyağımız eridikten sonra kısık ateşte unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım üzerine sürekli karıştırarak 1,5 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edelim.
- Hızlıca çırpalım, koyulaştıktan sonra tuz ve karabiberi de ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim. 1-2 dakika kaynadıktan sonra sosumuzu ocaktan alalım.