teknolojiuzmani
FD Üye

Patates Havuç Bezelye Garnitürlü Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 6 tane patates
- 4 tane havuç
- 1 kavanoz garnitür bezelye
- 1 kg kıyma
- 2 orta boy kuru soğan (Rendenin ince kısmından rendelenip suyu sıkılmış şekilde kullanılacak)
- Maydanoz
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- Pul biber
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı tepeleme domates biber karışımı salça
Patates Havuç Bezelye Garnitürlü Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce patatesler küp küp doğranıp, rengi dönmeyecek şekilde kızartılır.
- Havuçlar da küp küp doğranıp, küçük bir tencerede hafifçe kızartılır.
- Kızartılan sebzeler fırın tepsisine alınır.
- Köftesi için; bütün malzemeler uygun kaba alınıp, iyice yoğrulur. Ardından istenilen boyutta köftesi yuvarlanır, tepsiye alınır.
- Bezelye de eklenen karışıma salça ve su çırpılarak sos hazırlanıp, üzerine dökülür.
- Bütün malzemeler karıştırılır, 200 derece fırında altlı üstlü 45 dakika pişirilir (Fırına göre kontrollü şekilde pişirilmelidir)