Patates Havuç Tarator Tanımı İçin Gereçler
- 3 orta uzunluk havuç
- 1 orta uzunluk patates
- 1 sarımsak
- 3 çorba zeytin yağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 kaşık yoğurt katı yerinden
- 1 veye 2 çorba kaşığı mayonez
- Üzerine biraz ceviz
- Salatalık domates dileğe nazaran
Patates Havuç Tarator Tanımı Yapılışı
- Sıvı yağın içine 1 sarımsak rendeliyoruz .
- Üzerine rende havuç ve rende patatesi ek edelim.
- Üzerine kapak kapatıp kavuralım tuzunu ek edelim.
- Altını kapatalım soğuyunca içine baharatlını ,yoğurdu, mayonezi katıp karıştıralım.
- Servis tabağına alalım .
- Üzerine ceviz serpelim .
- Salatalık, domates kulandım siz zevkinize nazaran süsleyin.
- Ağır olmasın diye üzerine yağ yakıp ek etmedim onun yerine mayonez tercih ettim.
- Epeyce hafif ve lezzetli oldu deneyecek olanlara afiyet olsun.