Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patates Kapama Sucuklu Kaşarlı

Patates Kapama Sucuklu Kaşarlı
0
80

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
patates-kapama-sucuklu-kasarli.jpg

Patates Kapama Sucuklu Kaşarlı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Kalın dilimlenmiş kaşar peyniri
  • İnce dilimlenmiş sucuk
  • Zeytinyağı

Patates Kapama Sucuklu Kaşarlı Tanımı Yapılışı

  1. Patatesler ince halka biçiminde doğranır.
  2. Bir kapta zeytinyağ, tuz, zerdeçal, kekik, kırmızı toz biber harmanlanır.
  3. Patatesler hazırlanan baharat sosuna bulanır.
  4. Pişirme sürecinin yapılacağı tavaya, patatesler çok az üst üste gelecek halde tavaya dizilir.
  5. Üstlerine kalın dilimlenmiş kaşar peyniri ve ince dilimlenmiş sucuklar dizilir.
  6. Kalan patatesler de birebir halde üstüne dizilir.
  7. Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak yaklaşık 10-15 dk pişirilir.
  8. Spatula yada kapak yardımı ile zıt çevirerek öteki tarafı da 10-12 dk pişirilir. (pişme müddeti değişkenlik gösterebilir, çok kısa müddette pişme sağlamayacaktır. Denetim edilmelidir)
  9. Servis tabağına alınır ve dilimlenerek servis edilir.???? kaşar peyniri kesinlikle olmalıdır, sucuk isteğe bağlı olarak koyulmayabilir yada öbür eser kullanılabilir. Afiyetle ❤️.
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,027Kullanıcılar
KitKatetaksSon üye
Üst Alt