Patates Kapama Sucuklu Kaşarlı Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Kalın dilimlenmiş kaşar peyniri
- İnce dilimlenmiş sucuk
- Zeytinyağı
Patates Kapama Sucuklu Kaşarlı Tanımı Yapılışı
- Patatesler ince halka biçiminde doğranır.
- Bir kapta zeytinyağ, tuz, zerdeçal, kekik, kırmızı toz biber harmanlanır.
- Patatesler hazırlanan baharat sosuna bulanır.
- Pişirme sürecinin yapılacağı tavaya, patatesler çok az üst üste gelecek halde tavaya dizilir.
- Üstlerine kalın dilimlenmiş kaşar peyniri ve ince dilimlenmiş sucuklar dizilir.
- Kalan patatesler de birebir halde üstüne dizilir.
- Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak yaklaşık 10-15 dk pişirilir.
- Spatula yada kapak yardımı ile zıt çevirerek öteki tarafı da 10-12 dk pişirilir. (pişme müddeti değişkenlik gösterebilir, çok kısa müddette pişme sağlamayacaktır. Denetim edilmelidir)
- Servis tabağına alınır ve dilimlenerek servis edilir.???? kaşar peyniri kesinlikle olmalıdır, sucuk isteğe bağlı olarak koyulmayabilir yada öbür eser kullanılabilir. Afiyetle .