![patates-kaplama-yemegi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/20/patates-kaplama-yemegi.jpg)
Patates Kaplama Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kırmızı et
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1.5 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Patates Kaplama Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kuşbaşı doğradığımız eti yıkayıp, düdüklüye suyla birlikte koyup, pişirelim. Düdüklüden ses çıktıktan yarım saat sonra kapatalım.
- Ayrı bir tavada doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar pişirelim üzerine etimizi, tuz ,karabiber ve pulbiber ekleyip 3-4 dakika kadar pişirelim.
- Patatesleri ve havuçları yuvarlak doğuyoruz ve sırasıyla kızartıyoruz.
- Ayrı bir tencerede tereyağı ve sıvı yağını koyuyoruz yıkadığımız pirinçleri kavuruyoruz. 2-3 dakika sonra tuz ve haşladığımız et suyunu koyuyoruz. Suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz.
- Yuvarlak büyük bir tencere önce kızarttığımız patates sonra havuçları diziyoruz.
- Pişirdiğimiz etleri sonra pilavı koyuyoruz üzerini biraz bastırıyoruz (Bazen patates havuç kalınca sırasıyla kat kat diziyorum. Önce patates havuç etleri sonra pilav tekrar aynı işlemi uyguluyorum)
- Tepsi veya büyük bir sunum tabağına ters çeviriyoruz tencereyi.