Patates Kavurması Tanımı İçin Gereçler
- 5-6 adet büyük uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 adet orta uzunluk sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
- 1 çay kaşığı ucuyla pulbıber
Patates Kavurması Tanımı Yapılışı
- Soyduğumuz patatesleri tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra küp küp keselim.
- Soğan ve sarımsağı güzelce kıyıp sıvı yağ ile kavurduktan sonra salçayı ve baharatları ekleyip biraz daha kavuralım .
- Son olarak patateslerimizi de harcımıza ek edip kavurduktan sonra altını kapatalım.