Patates Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kuşbaşı et (tavuk eti de olur)
- 3 tane yeşil biber
- 1 tane kapya biber
- 6 tane patates
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kırmızı toz biber
- 3-4 tane rendelenmiş domates yahut sosu
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
Patates Kebabı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle etleri haşlayalım.
- Patatesleri soyup halka halka doğrayalım, üzerine tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve rendelenmiş sarımsak ve biraz sıvı yağ ek edip karıştıralım .
- Fırın tepsisine dizelim.
- Evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede 20 dakika pişirelim .
- Haşlanmış etleri bir tavaya alalım, biraz tereyağı ve zeytinyağı ek ederek soteleyelim.
- Üzerine doğranmış soğan ve biberleri ek edelim ,biraz daha kavuralım .
- Tuz ve baharatları ek edip karıştıralım ocaktan alalım.
- Sosu için rendelenmiş domatesi tavaya alalım, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiber ek edip pişirelim .
- Fırından patatesleri alıp üzerine domates sosunu ve sotelediğimiz eti ek ederek üzerini ıslattığımız yağlı kağıt ile kapatalım.
- Tekrar 20 dakika daha pişirelim.