iltasyazilim
FD Üye
Yapılan yeni bir araştırmaya tarafından, patatesleri kızartmadan önce mikrodalga fırında bir müddet pişirmek, kararsız kanserojenler arasında bulunan akrilamit seviyesini azaltıyor
Akrilamit, yüksek sıcaklık ve düşük nemin olduğu kızartma, kavurma ve fırında pişirmek gibi işlemler sırasında ortaya çıkıyor Patates kızartmasındaki akrilamit seviyesinin azaltılması için bugüne dek pek çok egzersiz yapılmıştır
Türk araştırmacılar göre yürütülen ve Journal of Science of Food and Agriculture ’ın Salı günü yayımlanan sayısında yer alan bu çalışmada, patatesleri kızartmadan önce mikrodalgada bir müddet pişirmenin, kızartma süresini azalttığı için akrilamit oluşumunun da azalmasını sağladığı belirlendi
Kızartılmadan önce mikrodalgaya konan patateslerdeki akrilamitin, 150 derece, 170 derece, ve 190 derecedeki azalma oranları, ısıyla dürüst orantılı olarak %36, %41, ve %60 olduğu saptandı
“Patatesleri kızartmadan önce mikrodalgaya belirlemek fazla eksik süre alıyor, gerçekte, önceden mikradalgaya konmuş patates kızartmaları, kızartma sırasında daha eksik ısıya maruz kaldıkları için, diğer patateslere kadar daha güzel renge sahip oluyorlar Mersin Üniversitesi ’nde yürütülen çalışmanın başkanı Koray Palazoğlu belirtiyor
Referans: Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü ’nde gıdalarda yer alan akrilamitle ilgili daha fazla data bulabilirsiniz
Alıntıdır
Akrilamit, yüksek sıcaklık ve düşük nemin olduğu kızartma, kavurma ve fırında pişirmek gibi işlemler sırasında ortaya çıkıyor Patates kızartmasındaki akrilamit seviyesinin azaltılması için bugüne dek pek çok egzersiz yapılmıştır
Türk araştırmacılar göre yürütülen ve Journal of Science of Food and Agriculture ’ın Salı günü yayımlanan sayısında yer alan bu çalışmada, patatesleri kızartmadan önce mikrodalgada bir müddet pişirmenin, kızartma süresini azalttığı için akrilamit oluşumunun da azalmasını sağladığı belirlendi
Kızartılmadan önce mikrodalgaya konan patateslerdeki akrilamitin, 150 derece, 170 derece, ve 190 derecedeki azalma oranları, ısıyla dürüst orantılı olarak %36, %41, ve %60 olduğu saptandı
“Patatesleri kızartmadan önce mikrodalgaya belirlemek fazla eksik süre alıyor, gerçekte, önceden mikradalgaya konmuş patates kızartmaları, kızartma sırasında daha eksik ısıya maruz kaldıkları için, diğer patateslere kadar daha güzel renge sahip oluyorlar Mersin Üniversitesi ’nde yürütülen çalışmanın başkanı Koray Palazoğlu belirtiyor
Referans: Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü ’nde gıdalarda yer alan akrilamitle ilgili daha fazla data bulabilirsiniz
Alıntıdır