Patates Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 6-7 adet patates (Büyüklüğüne göre)
- 1 adet kuru soğan
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tuz (Göz kararı)
- Karabiber (Göz kararı)
- Kuru maydanoz (Göz kararı)
- Kuru nane (Göz kararı)
- Kuru dereotu (Göz kararı)
- Un (Göz kararı)
Patates Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel patateslerimiz soyulur ve yıkanır. Daha sonra rende yardımı ile güzelce rendelenir.
- Daha sonra kuru soğan küçük küçük doğranıp öbür materyallerle patateslerin içerisine eklenir ve karıştırılır.
- Orta sıra çok katı hale gelmeyecek formda un eklenir ve artık yapmaya başlayabiliriz.
- Yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar bu karışımdan avcumuzun içerisine alınır ve öbür elimizle yavaşça bastırıyoruz ve kalınlığı 1 cm yada yarım cm olunca tavamıza yağımızı koyup kızdırıyoruz.
- Daha sonra bu yaptığımız karışımımızı koyup kızarana kadar kızartıyoruz ve artık hazır. Afiyet olsun. ????.