Patates Köftesi Çıtır Lezzette Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet orta uzunluk patates
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 3 kısım yeşil soğan
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 diş sarımsak
- 1,5 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- Kullanılan su bardağı 250 ml
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı un
- Sıvı yağ
Patates Köftesi Çıtır Lezzette Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kahvaltıya sahura 5 çayına yemeklerde mükemmel bir alternatif nefis lezzetlı dışı çıtır içi yumuşak kusursuz bir köfte.
- Patatesler haşlanır soyulur ve rendelenir soğumaya bırakılır.
- Maydanoz ve yeşil soğan incecik kıyılır patatese eklenir.
- Galeta unu, baharatlar ,yumurta ve tuz ilavesiyle elle yoğurur halde karıştırılır.
- Cevizden büyük modüller alınır yassıltılır.
- Önce una sonra yumurtaya ve galeta ununa batırılır.
- Kızgın yağda artlı önlü kızartılır servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Patates Köftesi Çıtır Lezzette Tanımı Fotoğraflı Yapılışı