Patates Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 kuru soğan
- 4 büyük uzunluk ya da 7-8 tane küçük uzunluk haşlanmış patates
- Kimyon, karabiber, kuru nane, pul biber
- Zeytinyağı
- Maydanoz
- Taze soğan
- 1/2-1 yemek kaşığı nar ekşisi (Damak zevkine nazaran )
Patates Köftesi Tanımı Yapılışı
- Bir tencereye soğan ve zeytinyağı alınır ve soğanlar güzelce kavrulur. Salçası eklenir.
- Haşlanmış patatesi de ekleyelim kavurduğumuz soğanlara ve tekrar bütün malzemeyi kavuralım ve ezelim.
- Bir kaba bulguru alalım, üzerine sıcak su dökelim ve üstünü kapatalım şişmeye bırakalım.
- Bulgurlar şişince patateslerin üstüne dökelim ve tuzunu baharatını ek edelim karıştıralım soğumaya alalım.
- Soğumuş olan patates köftesi harcına doğranmış maydanoz, soğan, nar ekşisi ekleyelim ve yoğuralım.
- Elimizi hafif zeytinyağına batırıp hal verelim. Afiyet olsun.