Patates Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet patates ( 2.tatlı kaşığı tuz ile haşlayacağız)
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı su ( yoğurma esnasında eklenecek )
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay bardağından iki parmak eksik sıvı yağ kızartmak için.
Patates Köftesi Tanımı Yapılışı
- Evvel 4 patatesi 2 tatlı kaşığı tuz ile haşlayın.
- Haşlandıktan sonra bir tepsiye patatesleri alın ve çatalla ezin lakin dikkat edin.
- Fazlada püre haline getirmeyin patates ele gelmeli üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu ve yarım çay bardağı suyu ekleyin.
- Akabinde baharatı, yumurta, kabartma tosunu ekleyin ve yoğurun ,2 su bardağı unu tepsinin yanına dökün ve yavaş yavaş patatese ekleyin.
- Hamurunuz ele yapışan hafif cıvık olmalı.
- Köfteler cevizden biraz daha büyük olmalı.
- Yuvarlamak için ellerinizi unlayın bu halinde hepsini yuvarlayın.
- Kızartmadan evvel yassılaştırın.
- Bir çay bardağından iki parmak eksik olan sıvı yağını orta uzunluk tavaya alın ısınınca köfteleri koyun .
- Üzerlerine bir kaşık ile sıvı yağ gezdirin böylece köfteleriniz daha parlak olacaktır.
- Onları altın sarısından bir tık daha kızartın. Sıcak servis edin afiyet olsun.