Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patates Köftesi

Patates Köftesi
0
20

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
patates-koftesi.jpg

Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

• 4 adet orta boy patates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığından az kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
  • Sıvıyağ
  • 1 tane yumurta

Patates Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Latife hanım’a tarifi için teşekkür ederek başlıyorum.

Öncelikle ben artan haşlanmış patatesimi değerlendirmek için bu tarifi denedim yumurtaya bulamadan direk yaptım daha güzeldi elinizde yumurta yoksa katmadanda yapabilirsiniz bence.
  1. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayarak tencereye alıp üzerine su koyup tuz atarak haşlayalım.
  2. Haşlanan patatesleri ezelim veya rendeleyelim bir kaba üzerine sarımsak, tuz, baharatlar ve galeta ununu ekleyerek güzelce yoğuralım.
  3. Ben yuvarlayıp bastırarak şekil verdim, dilediğiniz şekli vererek tavayı ocağa alıp ısınınca üzerine biraz yağ gezdirelim ve köfteleri sırayla dizerek arkalı önlü kızartalım servis tabağına alarak sıcak servis ediyoruz.
Patates Köftesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler 4 adet haşlanmış patates1 adet yumurta1 su bardağı galeta unu2 diş rendelenmiş sarımsak1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 tutam maydanoz Patates Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Maliyetsiz Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler 4 adet orta boy patates1 adet küçük soğan5-6 dal maydanoz1 su bardağı galeta unu1 adet yumurta2 diş ezilmiş sarımsak1 tatlı kaşığı salça1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı tuz Kızartmak için; 2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi) Tanımı İçin Gereçler 250 gram dana kıyma2 tane büyük uzunluk patates1 tane soğanBir küçük demet maydanoz4 yemek kaşığı galeta unu1 yumurtaKarabiberPulbiberKekikKimyonTuz Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Yoğurma kabına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler 4 adet patatesEkmek içi yada galeta unu kullanabilirsiniz1 kaşık salçaNanePul biberTuzKarabiber Kızarma için; Sıvı yağ Patates Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk önce patatesleri soyuyoruz soyduğumuz patatesleri yıkıyoruz sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Patates Köftesi Tanımı İçin Malzemeler 1 büyük uzunluk patates1 çay bardağı galeta unu1 diş sarımsak1 tatlı kaşığı domates salçası1 adet yumurtaTuzKarabiberPulbiberKızartmak için sıvı yağ Patates Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 1 büyük uzunluk patatesi haşlayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt