Patates Kroken Tanımı İçin Materyaller
- 5 orta uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
- Yumurta akı
- Un
- Galeta unu
- Sıvı yağ
Patates Kroken Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri haşlıyoruz ve eziyoruz.
- İçine baharatları ,yumurta sarısı, nişasta, peyniri ekleyip karıştırıyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım.
- Evvel una, sonra yumurta beyazına ve en son galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartıyoruz.
- Yanında ketçap, mayonez vb soslar ile tüketebilirsiniz. Sıcak tüketir iseniz daha hoş oluyor. Afiyet olsun ????.