Patates Kroket Tanımı İçin Gereçler
- 4-5 adet patates
- 2 adet yumurta(sarısı)
- 50 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3 çay kaşığı tuz(damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 1,5 çay bardağı kaşar.
- 5 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta (beyazı)
- Galeta unu yahut ekmek kırıntıları
- Kızartmak için sıvı yağ
Patates Kroket Tanımı Yapılışı
- Patatesleri suda haşlıyoruz.
- Patatesleri kabuklarını soyduktan sonra ezip içine tuz 2 yumurta sarısını karabiberi ve kırmızı biberi katıyoruz.
- Soğuduktan sonra poşetin ucunu delip uygun bir tabağa sıkıyoruz.
- 20-25 dakika dondurucuda dinlendiriyoruz.
- Patatesleri birinci una sonra yumurta beyazına ve galeta ununa batırıp yağda kızartıyoruz.