
Patates Kroket Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet patates
- 2 adet yumurta sarısı
- 75 gram tereyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 kase un
- 1 kase galeta unu
- Yumurta beyazı
Patates Kroket Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel patatesi haşlayalım.
- Daha sonra patatesi ezelim içine yağı, yumurta sarılarını, tuzu, baharatları ekleyip çok cıvık olmayacak biçimde bir hamur elde edelim.
- Daha sonra hamurumuzu sıkma torbasının içine alalım ve uzun orta kalınlıkta biçim verelim.
- Yaklaşık 1 saat kadar soğutalım (Yani hamuru katı hale getirelim)
- En son süreç olarak da kızgın yağda kızarana kadar kızartalım. Afiyet olsun.