Patates Kroket Tanımı İçin Gereçler
- 5-6 tane haşlanmış patates
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 tane soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 buçuk çay kaşığı tuz (Tuzu kendinize nazaran ekleyin)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- Yarım su bardağı un
Patates Kroket Tanımı Yapılışı
- Bir tavada ince doğranmış soğan ve sarımsağı kavuralım. Sonra bir kenara alıp ılıtalım.
- Haşlanmış patatesleri ezelim üzerine kavrulmuş soğan ve sarımsağı ekleyelim.
- Bir su bardağı kaşar peyniri de ekleyelim.
- Bir çay kaşığı karabiber de ekleyip hepsini güzelce karıştıralım sonra elimizle ister yuvarlak ister silindir halini verip 15 dakika derin dondurucuda bekletelim.
- O ortada iki yumurtayı bir derin kasede kırıp çırpalım. Bir kaseye unu, bir kaseye de galeta ununu dökelim.
- Patatesleri evvel una sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp hepsini tamamlayalım.
- Uygun bir tavaya bol yağ koyalım ve yağı kızdıralım.
- Kızgın yağda her tarafı hafif kızaracak halde kızartalım. Çok fazla kızartmayın şişip patlayabilirler çabucak kızarıyorlar dikkatlice çevirerek kızartın.