
Patates Mantı Tanımı İçin Gereçler
- 4 orta uzunluk patates
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı yağ
- Sarımsaklı yoğurt
- Tereyağı
- İsot, pul biber
Patates Mantı Tanımı Yapılışı
- Patatesleri haşlayalım.
- Haşladıktan sonra bir kaseye alıp ezelim ve materyalleri katalım.
- Yeterlice karıştırdıktan sonra elimizde minik minik toplar yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. (patatesleri ellerinizi ıslatarak yuvarlarsanız daha kolay yuvarlanıyor)
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Piştikten sonra yoğurt ve tereyağlı sosla süsleyelim. Afiyet olsun????.