Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patates Mantısı Olarak da Bilinen Nefis Bir Lezzet: Peynirli Ispanaklı Niyokki Tarifi

Patates Mantısı Olarak da Bilinen Nefis Bir Lezzet: Peynirli Ispanaklı Niyokki Tarifi
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
s-36301e01095dcb560783bed360ef445170231508.jpg


Klasik mantınıyı tahtından edecek nefis mi nefis bir alternatifle geliyoruz. Son yılların popülerleşen lezzeti gnocchi (niyokki) tanımına peynir ve ıspanak ile farklı bir dokunuş yaptık. Tanım bizden denemesi sizden 


Peynirli Ispanaklı Niyokki Tanımı:




Makarna için;

  • 2 patates

  • 2 su bardağı un

  • 1 yumurta
Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı nişasta

  • 1 su bardağı su

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 3 diş sarımsak

  • 1 su bardağı ılık süt

  • 1,25 su bardağı krem peynir

  • 1 su bardağı cheddar

  • 1/2 su bardağı kaşar peyniri

  • 1 su bardağı ıspanak

  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

  • 1/4 tatlı kaşığı karabiber

  • 1 tatlı kaşığı hardal
Patatesleri haşlayın. Sonrasında ezin ve içerisine yumurta ve un katıp hamur haline getirin. Sonrasında minik minik kesin ve çatalla biçim verin. Sonrasında hazırladığınız makarnaları 3-5 dk tuzlu suda haşlayın ve kenara alın. Sosu için su ve nişastayı bir sos tenceresine alın ve karıştırarak  nişasta çözülene kadar pişirin. Öteki bir sos tenceresine tereyağını alın. Sonrasında sarımsakları ekleyip soteleyin. İçerisine nişasta karışımını, ıspanağı ve sütü ek edip karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ateşten alıp içine peynirleri, hardalı, tuz ve karabiberi ekleyin. Pişirdiğiniz patates makarnaları sosa atıp 1-2 dk soteleyip servis edin.
 

Similar threads

Son zamanların en popüler İtalyan yemeklerinden biri olan Gnocchi’nin nasıl yapıldığını merak ediyor musunuz? Niyokki olarak telaffuz edilen bu popüler yemek aslında bir çeşit makarna. Ancak hamuru patatesten yapılıyor ve muhteşem soslarla tatlandırılıyor. Peki gnocchi nasıl yapılır? İşte İtalya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Gnocchı (Niyokki) İtalyan Mantısı Tanımı İçin Materyaller  6-7 adet küçük uzunluk patates (toplamda yaklaşık 600-700 gr)2 adet yumurta sarısı2 yemek kaşığı toz parmesan(varsa koşul değil)2 su bardağı un1 tatlı  kaşığı tuzTaze çekilmiş tane karabiberÇay kaşığı ucu ile toz muskatPirinç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Malzemeler Ispanaklı Sos İçin: 1 bağ ıspanak 1 tatlı kaşığı tereyağı 14 paket krema 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı haşlanmış bezelye Makarna İçin: 1 paket tagliatelle makarna 5 su bardağı su 1 yemek kaşığı tuz 14 demet maydanoz 2 yemek kaşığı parmesan peyniri Püf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Marketten aldığınız çeşit çeşit paketli peynirler ile yapabileceğiniz birbirinden lezzetli tatlı ve tuzlu tarifler. 1. Girit Ezme Tanımı: 250 gr ezine peyniri 150 gr lor peyniri yahut beyaz peynir 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz 1/2 su bardağı dövülmüş antep fıstığı 2 diş rendelenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Sizin için ıspanak ile azamî randımanı alabileceğiniz bir içerik hazırladık. Ispanak sevmeyenlerin bile fikrini değiştirmeye aday bu tanımlara bayılacaksınız. 1. Ispanak Çorbası Tanımı: Yarım kg ıspanak 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kuru soğan 2 yemek kaşığı un 4 su bardağı su 1/2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
858,528Konular
981,476Mesajlar
31,403Kullanıcılar
abuzer00Son üye
Üst Alt