Patates Mantısı Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet orta patates
- Pulbiber yahut tozbiber-nane
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 (yarım) diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz-karabiber
- 1 tatlı kaşığı salça
Patates Mantısı Tanımı Yapılışı
- Patatesleri gelişi hoş doğrayıp üzerini geçecek kadar su ile haşlamaya bırakın.
- Haşlana patatesleri süzüp soğumaya bırakalım.
- Biraz soğuduktan sonra ezin, içerisine tuz ,karabiber koyup karıştıralım.
- Küçük küçük kesimlere ayırıp yuvarlayalım.
- Akabinde bir tabağa alıp sarımsaklı yoğurdu dökelim.
- Küçük bir tavada zeytinyağını, salçayı, pulbiber ve naneyle bir sos yapalım.
- Hazırladığımız sosu üzerine gezdirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.