
Patates Mantısı Tanımı İçin Materyaller
- 4 tane patates
- 7-8 kol maydanoz
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- 6 yemek yoğurt (Koyu tarafından)
- 1 diş sarımsak
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
Patates Mantısı Tanımı Yapılışı
- Patateslerimizi güzelce yıkayalım ve kabuklarını soyalım.
- Küp küp doğrayalım tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip ve pişmeye bırakalım.
- Pişen patatesleri derin bir kaba alalım güzelce ezelim hiç pütür kalmasın.
- Patateslerin üzerine ince ince doğradığımız maydanozları, tuz ve baharatlarını ekleyelim ve güzelce yoğuralım.
- Elimize küçük mandalina büyüklüğünde alalım yuvarlayalım. Ortasını güzelce çanak biçiminde açalım. (fotoğrafta gösterdiğim gibi).
- Hazırladığımız sarmısaklı yoğurdu ortalarına koyalım.
- Erittiğimiz yağın üzerine salçayı ekleyelim kokusu çıkana dek kavuralım ve patatesli mantımızın üzerine gezdirelim. Servise hazır ???? afiyet olsun ????.