Patates Mantısı Tanımı İçin Materyaller
- 4 orta uzunluk patates
- Bir tutam dereotu
- Bir tutam maydanoz
- Kırmızı toz biber, karabiber, pul biber, tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Çeyrek çay bardağı su
- 1 kase yoğurt
- 1 sarımsak
Patates Mantısı Tanımı Yapılışı
- Patatesleri kabuğunu soyup biraz da küçültüp haşlayın.
- İçine maydanozu, dereotunu doğrayıp, baharatını ve tuzunu ekleyip yoğurun.
- Daha sonra yuvarlayıp servis edeceğiniz tabaklara alın.
- Sosu için tereyağı ve salçayı eritip ,hafif tuz ve baharat atıp tıkırdayınca su ekleyin ve biraz daha tıkırmadasını bekleyin.
- Sarımsağı rendeleyin yoğurda katıp çırpın.
- En son sosu patateslerin üzerine gezip yoğurdunu ekleyin.