![patates-mantisi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/08/24/patates-mantisi.jpg)
Patates Mantısı Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet patates
- Yarım çay bardağı süt
- 2 kısım yeşil soğan
- 5 kol dereotu
- Pul biber, karabiber, tuz
- Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında yakılmış pulbiber, nane
Patates Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patateslerinizi soyup küp halde doğrayıp yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Haşlandıktan sonra süzüp eziyoruz.
- Üzerine süt, yeşillik ve baharatları ekleyip düzgünce karıştırıyoruz.
- Elimizle yuvarlak toplar haline getirip 10 dk kadar dinlendiriyorum.
- Daha sonra üzerini yoğurt ile kaplayıp yağını gezdiriyorum.