Patates Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 tutam maydanoz
- Biraz tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- (dilediğiniz baharatları kullanın)
- Sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve toz biber ( 1 çay kaşığı)
Patates Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesi haşlayıp püre haline getirin.
- Havuçları rendeleyip bi tavada yağ kullanmadan kavurun.
- Maydanozları ince doğrayıp patatese ekleyin.
- Baharatlarını tuzunu ek edip en son kavrulmuş soğumuş havuçları ekleyip yoğurun.
- Minik toplar yapıp servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip.
- En son sıvı yağlı toz biber sosu dökün.