
Patates Oturtma Tanımı İçin Gereçler
- 300 gram kıyma
- 2 tane büyük uzunluk patates
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tane sivri biber
- 1 su bardağı domates sosu (sos yerine 2 tane domates yada 1, 5 yemek kaşığı salça da kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Patates Oturtma Tanımı Yapılışı
- Kıymayı yağ ile kavuralım.
- Üzerine ince ince doğranmış soğan, sarımsak ve biberi ekleyelim.
- Harcımız pişmeye yakınlaşınca domates sosunu da ek edip biraz daha pişirelim.
- Öteki yandan patatesleri soyalım ve fazla kalın olmamak kuralıyla halka halka keselim.
- Borcama dizelim üzerine kıymalı harcı ek edelim.
- Sonra tekrar patates dizelim tekrar harcı üzerine dökelim.
- Ben iki kat yaptım. Siz kişi sayısına nazaran katı arttırabilir yada daha geniş bir tepside yapabilirsiniz.
- 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirmek kâfi olacaktır. Deneyeceklere afiyet bal olsun
.