Patates Oturtma Tanımı İçin Gereçler
- 5- 6 tane patates
- Yarım kilo kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 1 kaşık salça
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 kase sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Patates Oturtma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kıymayı tavaya alıyoruz. Suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Sıvı yağ ekleyip biraz kızartıyoruz.
- Akabinde soğanı ekliyoruz.
- Soğanla kıyma kızardıktan sonra salçayı baharatları ve tuzu ekliyoruz materyaller özdeşleşince maydanozu ekliyoruz patatesleri yuvarlak kesiyoruz (ben ağır olmasın diye kızartıyorum damak zevkine bağlı isterseniz kızartabilirsiniz )
- Borcamı hafif yağladıktan sonra kestiğimiz patateslerin bir kısmını diziyoruz.
- Sonra hazırladığımız iç harcın tamamını döküyoruz kalan patatesleri de harcın üzerine ekliyoruz.
- Sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı salça ve biraz tuz ekledikten sonra borcama döküyoruz su fazlaysa hepsini dökmeyelim hafif patateslerin hizasına gelecek formda dökmemiz kâfi.
- Daha sonra 180 derecede pişirmeye bırakalım. Afiyet olsun.