Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet büyük boy patates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates (küp küp doğranmıs)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyup ince yuvarlak halinde doğrayın.
- Ve uygun bir tavada sıvı yağ ile arkalı önlü kızartın ve borcama dizin.
- Sıvıyağ ve tereyağını ocağa alın.
- Kıymayı kavurmaya başlayın.
- Renk alıp suyunu çekince sarımsak, biber ve soğanı da ekleyip kavurmaya devam edin.
- Salça, küp küp doğranmış domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
- Domatesler suyunu salıp biberler yumuşayınca ocağı kısık ateşe alın ve tüm baharatları ekleyin karıştırın.
- Kapağını kapatıp bir 5-6 dk daha bu şekilde pişirin. Ardından ocaktan alın.
- Patatesleri borcama dizin.
- Kıymalı harcı üzerine döküp eşit bir şekilde yayın.
- Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serpip güzelce dağıtın.
- Önceden 180 derece fırında yaklaşık 20 dk kadar üstü kızarana kadar pişirin.