bilgisayarci
FD Üye
Patates Oturtma Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet büyük uzunluk patates
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- Yarım çay bardağından biraz fazla pirinç
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Maydanoz
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri bir parmak kalınlığında yarım ay halinde doğrayın.
- Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
- Soğanlar yumuşayınca salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Patatesleri ve pirinçleri ekleyip üzerine baharatları ve tuzu koyun.
- 2 dk kadar patatesleri çok karıştırmayacak formda kavurun.
- Patateslerin üzerini geçecek kadar su koyun.
- Kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynatın.
- Yemeğin suyu kaynayınca ocağın en küçük gözünde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Yemek piştikten sonra altını kapatıp üzerine yarım demetten az maydanoz koyun ve 10 dk demlenmesini bekleyin.
Patates Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı