Patates Pasta ️ Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo patates
- 3 yemek kaşığı labne
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz karabiber
- 1 çay bardağı kuskus makarna
- 1 su bardağı şalgam
- 1 su bardağı olağan su
- 3 tane havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 kase süzme yoğurt
- Mısır taneleri
- Nane
Patates Pasta ️ Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patates haşlayın soyup ezin.
- İçine tereyağ ,labne, tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
- Kuskus makarna için evvel şalgam ile suyu kaynatın, içine makarnayı ekleyin.
- Tuz ekleyin, pişince süzün.
- Havuçları rendeleyin.
- Tabana evvel ezdiğiniz patatesleri koyun düzeltin.
- Üstüne havuçları ,onun üstüne makarnaları yayın.
- Kaba yoğurt koyun içine sarımsak rendeleyin, 1 çay kaşığı tuz koy karıştırın.
- Patates pastanın en üst katına sürün ve mısır tanelerini üstüne serpin, kuru nane ile servis edin, afiyet olsun .