Patates Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet patates
- 2 adet havuç
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet taze soğan
- Bir kâse pancar turşusu
- 1 adet limon
- Tuz
- Zeytinyağı
Patates Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bugün çooook seveceğiniz bir salata tanımı ile geldik. İmgesiyle göz doldurken lezzetiyle damak şenlendiriyor ????.
- Patatesler haşlanır ve ezilir. 3 eşit kesime bölünür. Havuçlar rendelenip bir kısma, yeşillikler doğranıp 2. Kısma (fotoğrafını çekmeyi unutmuşum ????) turşu da rendelenip üçüne başka ayrı karıştırılır.
- Limonun suyu lezzetine bakılarak eklenir. Her birine farklı başka damak tadımıza nazaran tuz ve zeytinyağı eklenir.
- Kalıp streç sinemayla kaplandıktan sonra en üstte görünmesini istediğimiz rengi kalıbın tabanına yayarak üç renk bu formda yerleştirilir.
- 1 saat bekletip aksi çevrilerek servis yapılır. Dilerseniz üzerine yoğurtlu sos da yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????.