
Patates Püre Eşliğinde Soslu Antrikot Tanımı İçin Gereçler
- Kişi sayısına nazaran antrikot
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 5-6 adet patates ( büyük boy)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Bir fiske tuz
- Yarım çay bardağı su
- Maydanoz
Patates Püre Eşliğinde Soslu Antrikot Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak etlerimizi sıvı yağ ile marine edelim.
- Her yerine bir fırça yardımı ile iki yemek kaşığı sıvı yağını sürelim .
- Buz dolabında bir iki saat bekletelim.
- Bu ortada patatesleri soyup yıkayalım ve doğrayıp su dolu tencerede haşlayıp süzelim .
- Ezmeden üzerine karabiber, tuz, bir yemek kaşığı tereyağı, bir bardak sütü yavaş yavaş kıvamına nazaran ekleyip ezelim yada blendırla karıştıralım .
- Domates sosumuzu da yapıp bir kenara alalım.
- İki yemek kaşığı sıvı yağda domates ve biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım .
- Akabinde yarım çay bardağı suyunu ve baharatlarını tuzunu ekleyip 3-4 dakika pişirip ocaktan alalım.
- Döküm tavamızı güzelce kızdıralım ve marinalı etlerimizi hiç yağ koymadan kızgın döküm tavada kızartalım.
- Eti tavaya koyduktan sonra 3-4 dakika çevirmeyelim ikinci tarafı çevirince üzerleri ne tuz serpelim fazla kurutmadan 6-7 dk daha etlerimizi pişirelim.
- Tuzu evvelden atarsanız etiniz sert olur pişmez .
- Etler pişince servis tabağının ortasına patates püresi üzerine bir adet antrikot eti onun üzerine bir, iki kaşık salçalı sos gezdirip sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun.