Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patates Pureli Dana Rosto Tarifi Resimli

Patates Pureli Dana Rosto Tarifi Resimli
0
92

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Patates Pureli Dana Rosto Tarifi
Patates Pureli Dana Rosto nasıl yapılır
Patates Pureli Dana Rosto yapılışı

Patates Pureli Dana Rosto Tarifi Resimli

imagespatatespurelidanarostotarifiresimli5ad425184c771

Malzemeler
1 kg dana eti, 2 corba kaşığı salca, 2 corba kaşığı mısırozu yağı 1 corba kaşığı un, 1 adet kuru soğan, 1 adet havuc, 1 adet defne yaprağı, 1 miktar kereviz yaprağı, 1 miktar maydanoz, 1 diş sarımsak, 4 su bardağı su, karabiber, tuz

Patates puresi icin malzemeler:
1 kg patates, 1 litre sut, 2 corba kaşığı tereyağı, 5 su bardağı su

Hazırlanışı
Derince bir tencereye mısırozu yağı konur ve bu yağa etler eklenir Etler bu yağda ters duz edilerek, suyunu bırakıp cekene kadar kızartılır Etler suyunu cekince salca eklenir ve kavrulur Bu arada kup kup doğranmış havuc, ince doğranmış kuru soğan, sarımsak, defneyaprağı, kereviz yaprağı, maydanoz ve 4 su bardağı su da eklenerek kaynamaya bırakılır Su kaynayınca suzgec yardımı ile uzerinde oluşan kopukler alınır Kopukler alındıktan sonra tencerenin ağzı kapatılıp etler iyice pişirilir Etler piştikten sonra suzgec yardımı ile sudan alınır ve bir kenarda soğumaya bırakılır Bu arada kalan salcalı ve sebzeli suya bir corba kaşığı un eklenir ve cırpıcı yardımı ile karıştırılır 5 dakika kaynamaya bırakılır Soğumuş olan etler bıcak yardımı ile dilimler halinde kesilir ve fırın tepsisine dizilir Karabiber ve tuz da atılır Etlerin uzerine salcalı ve sebzeli et suyundan dokulur ve 10 dakika fırında kızarmaya bırakılır Sıcak olarak yanında patates puresi ile birlikte servis yapılır

Patates puresinin hazırlanışı:
Oncelikle patatesler soyulur ve yıkanır Derince bir tencereye konur Uzeri kapanacak şekilde 5 su bardağı su eklenir, haşlanmaya bırakılır Haşlanan patatesler bir suzgec yardımı ile suzulur Mikser veya catal ile ezilerek pure haline getirilir Derince bir tencereye 1 corba kaşığı tereyağı konur ve eritilir Uzerine 1 litre sut ve pure haline getirilmiş patatesler eklenir Mikser yardımı ile cırpılarak muhallebi kıvamına getirilerek pişirilir Sıcak olarak etlerin yanına konularak servis yapılır
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt