
Patates Püreli Domates Soslu Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg kıymalık et
- 5 yemek kaşığı galeta unu
- 2 adet yumurta
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- Karabiber, tuz ,kırmızı biber
- Patates püresi için;
- 5 adet haşlanmış patates
- 2 çay bardağı süt
- Karabiber, tuz
- Sosu için ;
- 1 yemek kaşığı domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı un
- Tereyağ
- Sıvı yağ
- 1 su bardağı su (Sosu açmak için)
- Rendelenmiş kaşar
Patates Püreli Domates Soslu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel patatesi haşlayalım, haşlanan patatesi soğumaya bırakalım.
- Öbür tarafda köfte için gerekli gereçleri karıştıralım hoş yoğuralım ve 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Soğumuş olan patatesleri ezip içerisine sütü ve baharatları koyup birazcık tavada çevirelim ve tekrar soğumaya bırakalım.
- Köfteden mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım .
- Ortasını açıp fındık büyüklüğünde koparmış olduğumuz patates püresinden koyup tekrar yuvarlayıp kapatalım.
- Tavaya yağları koyup eritelim .
- Üzerine unu ek edip kokusu çıkana kadar kavuralım ve salçaları ek edip kavuralım.
- Suyu koyup açalım domates sosunu tepsiye yerleştirdiğimiz köftelerin üzerine evvel sosu dökelim .
- Evvelden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim .
- İnmeye yakın rendelenmiş kaşarı üzerine koyup kaşar kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.