bilgisayarci
FD Üye
Patates Püreli Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı et
- 1 çay yarım sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 6 adet patates
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı süt
- Kaşar peyniri
Patates Püreli Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencerede kuşbaşı doğradığımız etleri domates salçası ile kavuruyoruz ve su ekliyoruz.
- Sıvıyağ, tuz karabiber kekik ekleyip karıştırıyoruz.
- Yarım saat soğumasını bekliyoruz.
- Patatesleri soyup haşlıyoruz.
- Bir kaba alıp tereyağ tuz ekleyip eziyoruz.
- Süt ekleyip kremsi kıvama getiriyoruz.
- Güveç kaplarına önce patates püresini üstüne etini en üste de rendelenmiş kaşar peyniri ekliyoruz.
- 190 derecede 25-30 dakika pişiriyoruz.
Patates Püreli Et Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı