elektronikci
FD Üye
![patates-pureli-hindi-sote.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/02/03/patates-pureli-hindi-sote.jpg)
Patates Püreli Hindi Sote Tarifi İçin Malzemeler
Hindi sotesi için;
- 750 gram kuşbaşı hindi but
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 büyük soğan
- 3 küçük domates
- 3 köy biberi
- 1 kapya biber
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 7 orta boy haşlanmış patates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ (eriterek kullanılacak)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Püreli Hindi Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hindi sote için; tereyağ eritilir. Hindi suyunu çekip, kızarmaya başlayana kadar pişirilir.
- Yemeklik doğranmış soğan ilave edilir.
- Soğan yumuşayınca doğranmış biberler ilave edilir.
- Biberler pişince küp doğranmış domates, sarımsak, baharatlar ve tuz ilave edilir.
- Domatesler yumuşayana kadar pişirilir.
- Patates püresi için; haşlanmış patatesler ezilir.
- Üzerine eritilmiş tereyağ, kaşar peyniri rendesi, süt, karabiber ve tuz ilave edilerek karıştırılır.
- Yuvarlak borcam tereyağ ile yağlanır. Patates püresi borcama yayılır. Üzerine hindi sote yayılır.
- En üste kaşar peyniri rendesi serpilir.
- 200 derece fırında 15-20 dakika kaşar peyniri eriyip hafif kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.