Patates Püreli Kabak Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 125 gram kaşar
- Rendelenmiş kaşar peynir
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- Yağlı kağıt üzeri için galeta unu
Patates Püreli Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patates haşlanır ve ezilir.
- Sıvıyağda öldürdüğümüz soğana patates eklenir ve karıştırılır.
- Sonra maydanoz, karabiber, tuz ve küp küp doğranmış kaşar eklenip iyice harmanlanır.
- Kabaklar ince ince uzun şekilde dilimlenir.
- Fırın tepsisi yağlanır ve galata unu serpiştirilir. Kabaklar dizilir. 15-20 dakika yumuşayana kadar fırınlanır.
- Kabakların içine patatesli harç konur ve sarılır.
- Borcama dizilir. Kaşar rendesi eklenir ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına konur.
- Kaşar eriyene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirilir. Afiyet olsun.