Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patates Püreli Karnıyarık

Patates Püreli Karnıyarık
0
23

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
patates-pureli-karniyarik.jpg

Patates Püreli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet iri patlıcan
  • 200 – 220 gram dana kıyma
  • 1-2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım su bardağı sıcak su
Patates püresi için;
  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber
Salcalı sos için;
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 – 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Patates Püreli Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve yarım saat tuzlu suda bekletin.
  2. Ardından bir tepsiye dizin.
  3. Üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürün.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dk yumuşana kadar pişirin.
  5. Tavaya sıvı yağı ve yemeklik doğranmış soğan kavurun.
  6. Kıymayı ekleyip devam kavurun.
  7. Biberleri, ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın.
  8. Salçaları da ekleyip birlikte kavurmaya devam edin.
  9. Üzerine suyu ve baharatları ekleyip altını kısın ve 4-5 dk üzeri kapalı pişirin.
  10. Patlıcanları fırından alıp çatal ile iç malzemesine yer açın ve tuzlayın.
  11. Kıymalı harcı patlıcanlara doldurun.
  12. Patates püresi için patatesleri haslayın ve süzün.
  13. Sıcakken ezin üzerine tereyağ, süt, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın püre haline getirip sıkma torbasına doldurun.
  14. Püreyi kıymalı harcın üzerine sıkın.
  15. Sosu için salçayı 1-2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
  16. Su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp patlıcanların aralarına dökün.
  17. Son olarak patates püresinin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  18. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun ❤️????.
Patates Püreli Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt